Simptome si diagnosticare

Categoria "Simptome si diagnosticare" abordeaza subiecte referitoare la modalitatile de prevenire a bolilor oaselor si articulatiilor, simptomele si diagnosticarea acestora, metode de ingrijire a sistemului osos si articular, precum si bolile specifice sistemului osos si articular.

Cum evitam aparitia sau agravarea unei escare la persoanele imobilizate

Escarele apar in mod frecvent la persoanele imobilizate la pat, care se afla in imposibilitatea de a se misca si care sunt supuse continuu unor presiuni in diverse zone ale corpului. Aceste ulcere de decubit, ulcere de presiune sau escare raman o problema majora de sanatate in cazul persoanelor cu probleme de mobilitate.

today
remove_red_eye 5739 views

Legatura dintre deshidratare si riscul de accidente ortopedice

Auzim frecvent cat este de important sa bem o cantitate suficienta de apa astfel incat sa mentinem un nivel optim de hidratare in organism.

today
remove_red_eye 788 views

Cum prevenim durerile de spate

Durerile de spate lombare, toracice sau cervicale sunt frecvent intalnite in randul populatiei. Desi sunt intalnite in special in cazul persoanelor mai varstnice, studiile au aratat ca procesul degenerativ poate incepe chiar si inainte de 40 de ani.

today
remove_red_eye 839 views

Cele mai bune legume si beneficiile acestora

Alimentatia are un rol-cheie pentru mentinerea sanatatii organismului. Iata o lista de legume care ajuta la mentinerea echilibrului organismului si la prevenirea unor afectiuni grave. Pe langa selectarea atenta a alimentelor sanatoase, este importanta si modalitatea de preparare a acestora si cantitatile consumate. In plus, este bine sa aveti in vedere faptul ca un stil de viata adecvat implica si efectuarea de exercitii fizice.

today
remove_red_eye 831 views

Cele mai bune fructe si beneficiile acestora

Un organism sanatos are nevoie de o alimentatie adecvata pentru a-si mentine echilibrul. Sanatatea fizica, cat si cea mentala se afla in legatura directa cu hrana. Fructele aduc o multime de beneficii organismului, insa este importanta si cantitatea si frecventa cu care sunt consumate pentru a ne bucura din plin de efectele binefacatoare.

today
remove_red_eye 866 views

Ce trebuie sa stii despre ingrijirea articulatiilor

Articulatiile sunt elementele care asigura legatura intre oase, iar oasele reprezinta structura de rezistenta a corpului uman. Pentru a se mentine in stare cat mai buna, articulatiile trebuie sa fie corect hidratate. Pentru o hidratare optima se recomanda un aport suficient de apa si evitarea substantelor cu efect diuretic precum ceaiurile, cafeaua, alcoolul sau a substantelor toxice precum tutunul.

today
remove_red_eye 898 views

Ce trebuie sa stii despre cotul tenismanului

Cotul tenismanului sau epicondilita laterala reprezinta o afectiune a aparatului locomotor produsa de suprasolicitarea muschilor si tendoanelor si este frecventa atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor, intre 35 si 50 de ani, afectand aproximativ 3% din populatie. 

today
remove_red_eye 905 views

Diagnosticarea si tratarea bolii Kohler

Boala Kohler apartine grupului de afectiuni osteocondrite care constau in necroza avasculara a centrilor primari sau secundari de osificare. 

today
remove_red_eye 3775 views

Cele mai frecvente cauze ale mersului schiopatat

Mersul uman consta intr-o miscare neteda si fluida prin care greutatea corpului se transfera de pe un picior pe altul, contactul cu solul avand loc doar pe parcursul a 20% din durata acestui proces. Restul de 80% din ciclul de mers este reprezentat de faza de balans constituita din acceleratie, balansare si deceleratie.

today
remove_red_eye 8362 views

Simptomele apei la genunchi

Apa la genunchi apare prin crearea unui surplus de lichid acumulat in interiorul sau in jurul articulatiei genunchiului ca urmare a unui traumatism, a unor leziuni sau a unei afectiuni. 

today
remove_red_eye 2692 views