Blog - Echipamente Ortopedice

Poliartrita reumatoida, o cauza frecventa de handicap locomotor

Poliartrita reumatoida este o afectiune cronica articulara, o boala progresiva, care nu se vindeca si care poate distruge catilagiile si oasele. Aceasta poate afecta abilitatile locomotorii ale persoanei afectate chiar din primii ani de la instalare. De aceea 50% din persoanele care sufera de aceasta afectiune sunt uneori nevoie sa renunte la activitatea profesionala.

today
remove_red_eye 7564 views

Ingrijirea bolnavului imobilizat la pat

Ingrijirea bolnavului imobilizati la pat necesita o preocupare continua din partea asistentilor medicali, din partea familiei sau a altor persoane care au sarcina de a-l ingriji. Imobilizarea poate fi cauzata de mai multi factori: afectiuni grave precum bolnavi paralizati, astenici, cu leziuni ale membrelor inferioare, sau poate fi recomandata ca metoda terapeutica pentru diferite traumatisme si boli organice sau functionale.

today
remove_red_eye 21778 views

Gonartroza si dispozitivele ajutatoare de mers

Ce este gonartroza? Gonartroza este o afectiune degenerativa a articulatiei, care se intalneste de regula la persoanele varstnice. Boala este o consecinta a uzurii cartilajelor care isi pierd elasticitatea si rezistenta la socurile mecanice din timpul mersului.

today
remove_red_eye 3371 views

Cum evitam aparitia sau agravarea unei escare la persoanele imobilizate

Escarele apar in mod frecvent la persoanele imobilizate la pat, care se afla in imposibilitatea de a se misca si care sunt supuse continuu unor presiuni in diverse zone ale corpului. Aceste ulcere de decubit, ulcere de presiune sau escare raman o problema majora de sanatate in cazul persoanelor cu probleme de mobilitate.

today
remove_red_eye 5713 views

Compresie pneumatica intermitenta - Instructiuni de siguranta pentru manson pneumatic intermitent - tratament brat

Compresie pneumatica intermitenta - Instructiuni de siguranta pentru manson pneumatic intermitent, tratament brat.

today
remove_red_eye 1266 views

Tot ce trebuie sa stiti despre montajul si repararea intepaturilor la o perna antiescare cu celule pneumatice

Tot ce trebuie sa stiti despre montajul si repararea intepaturilor la o perna antiescare cu celule pneumatice.

today
remove_red_eye 839 views

Rampa mobila pentru persoanelor cu handicap locomotor Model TDA506

Rampa pentru scaun cu rotile Model TDA506 comercializata de magazinul online echipamenteortopedice.ro este realizata din aluminiu, solida si rezistenta lautilizare.

today
remove_red_eye 1589 views

Instructiuni de siguranta atunci cand utilizati o perna antiescare cu celule pneumatice

Mai jos aveti prezentate principalele instructiuni de siguranta inainte de utilizarea unei perne antiescare cu celule pneumatice:

today
remove_red_eye 1036 views

Cum echipam corect baia pentru cei cu probleme locomotorii sau ortopedice?

Pentru cei ce au probleme de mobilitate sau ortopedice, fie ca este vorba de o accidentare sau interventie ortopedica, folosirea camerei de baie poate fi o adevarata aventura. Din fericire, exista diverse accesorii pe care le putem folosi pentru a echipa corect o baie cu scopul de a spori confortul si sigurata celor cu probleme locomotorii sau ortopedice. Iata o lista cu unele din cele mai importante accesorii ce nu ar trebui sa lipseasca din amenajarea unei astfel de bai.

today
remove_red_eye 1889 views

Aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand te pregatesti pentru o interventie ortopedica

Desi nu este placut sa te gandesti ca vei trece printr-o operatie, sunt situatii cand o astfel de interventie iti va imbunatatii viata si te va ajuta sa scapi de discomfort. Un specialist de incredere nu va recomanda o procedura invaziva, in special datorita faptului ca timpul de recuperare este lung si anevoios in cazul interventiilor ortopedice, decat ca o ultima solutie.

today
remove_red_eye 950 views