Poliartrita reumatoida este o afectiune cronica articulara, o boala progresiva, care nu se vindeca si care poate distruge catilagiile si oasele. Aceasta poate afecta abilitatile locomotorii ale persoanei afectate chiar din primii ani de la instalare. De aceea 50% din persoanele care sufera de aceasta afectiune sunt uneori nevoie sa renunte la activitatea profesionala.

  Aceasta boala este o problema majora de sanatate care afecteaza peste 2,9 milioane de persoane in Europa iar in Romania numarul acestora se ridica la 1% din populatia Romaniei.

Poliartrita reumatoida simptome

  Artrita reumatoida are ca principal simptom durerea, umflarea zonei afectate si o senzatie de cald la nivelul acesteia. Alte manifestari clinice includ: slabiciune fizica insotita de stare de oboseala, scadere in greutate, intepenirea unei articulatii, dureri musculare, dureri la nivel articular.

 Poliartrita reumatoida tratament

  Un tratament pentru poliartrita reumatoida este recomandat pentru scaderea inflamatiei si ameliorarea durerilor articulare, stoparea distructiei osului si a catilajului. Tratamentul poate fi de mai multe feluri: medicamentos, fizioterapic, radioterapic si ortopedic. De asemenea, terapia cu corticosteroizi are multiple beneficii in cazul artritei reumatoide. Fizioterapia relaxeaza musculatura, reduce inflamatia si amelioreaza durerea. Exercitiile fizice pastreaza tonusul muscular, flexibilitatea si starea de santatate.

poliartrita reumatoida tratament

Sursa: http://www.tratamentulnaturist.ro

  Tratamentul poliartritei reumatoide este dificil, de lunga durata si destul de complicat. Alegerea acestuia se face in functie de gradul bolii, de stadiul de evolutie si de alte particularitati ale pacientului.

  Persoanele care sufera de aceasta boala trebuie sa faca anumite schimbari ale stilului de viata. Este necesar sa se renunte la anumite activitati care au ca efect suprasolicitarea articulatiilor. Cei cu simptome grave au nevoie de perioade mai lungi de odihna, dar nici odihna excesiva nu este recomandata deoarece poate duce la anchilozarea articulatiilor.

  Poliartrita reumatoida nu se poate vindeca in totalitate dar tratamentul poate incetini evolutia bolii. Artrita sau poliartrita este boala care produce cel mai mare handicap locomotor dupa accidentele de circulatie, putand duce uneori la invaliditate, in cazurile grave.

  Pentru formele severe, este indicata folosirea dispozitivelor ajutatoare de mers, precum carje, bastoane, cadre de mers, care au rolul de reduce intensitatea durerii si de a imbunatati capacitatea de miscare. Aceste dispozitive de mers sunt un sprijin pentru persoanele cu poliartrita, deoarece ofera confort si siguranta in activitatile de zi cu zi. Ele ajuta aceste persoane sa se tina in picioare, sa se miste sau sa faca anumite lucruri mai usor.

  Produsele ortopedice precum bastoane, carje, cadre de mers au scopul de a face viata mai usoara acestor persoane care au nevoie de sprijin pentru a se putea deplasa. Acestea reprezinta cea mai la indemana metoda de a ajuta aceste persoane care de cele mai multe ori sunt nevoite sa renunte la viata profesionala. Dispozitivele ortopedice de mers se regasesc in prezent in diferite variante astfel incat sa satisfaca nevoile tuturor pacientilor.

cadru de mers

De asemenea, folosirea ortezelor usureaza foarte mult viata viata bolnavilor. Ortezele sunt utile deoarece sustin in ax segmentele osoase si ajuta la desfasurarea cu usurinta a diferitelor activitati.

Desi poliartrita reumatoida nu este o boala tratabila, evolutia ei poate fi incetinita prin aplicarea diferitelor metode de tratament, precum si prin folosirea produselor medicale care au rolul de a reduce intensitatea durerii. Pentru mai multe detalii privind dispozitivele ortopedice de mers, precum si altor produse ortopedice, puteti apela la un specialist in domeniu precum Echipamente Ortopedice.