Tratamente si dispozitive ortopedice

Categoria “Tratamente si dispozitive ortopedice” contine subiecte referitoare la tratarea bolilor sistemului osos si articular, precum si la dispozitivele si echipamentele medicale necesare pentru imbunatatirea calitatii vietii bolnavilor.

Poliartrita reumatoida, o cauza frecventa de handicap locomotor

Poliartrita reumatoida este o afectiune cronica articulara, o boala progresiva, care nu se vindeca si care poate distruge catilagiile si oasele. Aceasta poate afecta abilitatile locomotorii ale persoanei afectate chiar din primii ani de la instalare. De aceea 50% din persoanele care sufera de aceasta afectiune sunt uneori nevoie sa renunte la activitatea profesionala.

today
remove_red_eye 7838 views

Ingrijirea bolnavului imobilizat la pat

Ingrijirea bolnavului imobilizati la pat necesita o preocupare continua din partea asistentilor medicali, din partea familiei sau a altor persoane care au sarcina de a-l ingriji. Imobilizarea poate fi cauzata de mai multi factori: afectiuni grave precum bolnavi paralizati, astenici, cu leziuni ale membrelor inferioare, sau poate fi recomandata ca metoda terapeutica pentru diferite traumatisme si boli organice sau functionale.

today
remove_red_eye 22038 views

Gonartroza si dispozitivele ajutatoare de mers

Ce este gonartroza? Gonartroza este o afectiune degenerativa a articulatiei, care se intalneste de regula la persoanele varstnice. Boala este o consecinta a uzurii cartilajelor care isi pierd elasticitatea si rezistenta la socurile mecanice din timpul mersului.

today
remove_red_eye 3456 views

Compresie pneumatica intermitenta - Instructiuni de siguranta pentru manson pneumatic intermitent - tratament brat

Compresie pneumatica intermitenta - Instructiuni de siguranta pentru manson pneumatic intermitent, tratament brat.

today
remove_red_eye 1334 views

Tot ce trebuie sa stiti despre montajul si repararea intepaturilor la o perna antiescare cu celule pneumatice

Tot ce trebuie sa stiti despre montajul si repararea intepaturilor la o perna antiescare cu celule pneumatice.

today
remove_red_eye 911 views

Rampa mobila pentru persoanelor cu handicap locomotor Model TDA506

Rampa pentru scaun cu rotile Model TDA506 comercializata de magazinul online echipamenteortopedice.ro este realizata din aluminiu, solida si rezistenta lautilizare.

today
remove_red_eye 1713 views

Instructiuni de siguranta atunci cand utilizati o perna antiescare cu celule pneumatice

Mai jos aveti prezentate principalele instructiuni de siguranta inainte de utilizarea unei perne antiescare cu celule pneumatice:

today
remove_red_eye 1096 views

Cum echipam corect baia pentru cei cu probleme locomotorii sau ortopedice?

Pentru cei ce au probleme de mobilitate sau ortopedice, fie ca este vorba de o accidentare sau interventie ortopedica, folosirea camerei de baie poate fi o adevarata aventura. Din fericire, exista diverse accesorii pe care le putem folosi pentru a echipa corect o baie cu scopul de a spori confortul si sigurata celor cu probleme locomotorii sau ortopedice. Iata o lista cu unele din cele mai importante accesorii ce nu ar trebui sa lipseasca din amenajarea unei astfel de bai.

today
remove_red_eye 1959 views

6 tipuri de scaune wc utile pentru persoanele cu mobilitate redusa

Scaunele de toaleta sunt o alternativa la o toaleta pentru pacientii care nu se pot deplasa din cauza varstei sau o unei probleme locomotorii permanente sau temporare.

today
remove_red_eye 2392 views

Cel mai accesibil scaun wc pentru interior. Oferta lunii – discount 25%

Te confrunti cu probleme de imobilitate redusa sau ai suferit un accident care ti-a afectat activitatea locomotorie temporar sau permanent? In acest caz, dispozitivele ortopedice reprezinta o solutie eficienta pentru afectiuni locomotorii, joaca un rol important in refacerea rapida a partii corpului cu probleme de mobilitate si te ajuta sa ai o viata mai simpla, functionala cat mai aproape de cea normala.

today
remove_red_eye 418 views