Mai jos aveti prezentate principalele instructiuni de siguranta inainte de utilizarea unei perne antiescare cu celule pneumatice:

-    Intotdeauna consultati medicul sau furnizorul dumneavoastra pentru a determina ajustarea corespunzatoare și utilizarea pernei;

-    Nu depozitati afara și nu lasa in bataia directa a razelor solare. De asemenea, nu lasati produsul intr-o masina, in cazul unei temperaturi exterioare ridicate;

-   Se pastreaza intr-o camera uscata pe o suprafața plana pentru a preveni deformarea;

-   Perna antiescare se pastreaza departe de obiecte ascuțite, muchii ascuțite pentru a preveni taierea sau ințeparea;

-    Daca este depozitata sub 15° C, despachetați perna și expune timp de 30 de minute intr-o camera cu o temperature mai mare de 15° C.

-   Transportati produsul in cutie pentru a evita taierea sau inteparea;

-   Verificati vizual inainte de utilizare;

-  Inainte de a utiliza perna, asigurați-va ca suprafața pe care se va plasa, nu are margini ascuțite care ar putea distruge perna;

-  A nu se folosi in condiții de temperaturi extreme (peste 38° C sau sub 0° C);

-   Nu incercați modificarea acestui dispozitiv;

-   Determinați scaunul potrivit pentru aceasta perna;

-   Verificati intotdeauna daca perna este in mod corespunzator asezata inainte de utilizare.

-   Respectati intotdeauna limita de greutate, trecuta pe eticheta;

-   Folositi doar ca o perna si intr-un mod adecvat: nu puneti genunchiul și nu calcati;

-   Mare atentie atunci cand amplasați perna pe un scaun cu rotile. Scaunul cu rotile a fost conceput pentru a oferi stabilitatea necesara in timpul activitatilor zilnice normale, dar adaugand o perna va avea un impact asupra pozitiei centrului de greutate, ceea ce poate duce la basculare scaunul cu rotile.

Alte indicatii

Este mai usoara prevenirea ulcerelor de presiune, decat tratarea lor. Escarele pot fi evitate prin schimbarea frecventa a pozitiei de ședere, pentru a evita presiunea in acelasi punct pe care o exercita greutatea corpului, prin repartizarea pe o suprafata mai mare in zonele vulnerabile. Alte strategii alternative includ ingrijirea pielii, inspectii regulate ale pielii, nutritie buna.

Utilizarea unei perne antiescare ajuta la distribuirea presiunii pe suprafete mari, imbunatateste astfel circulatia sanguina a zonei.

Descrierea si instructiuni de montaj

Pernele antiescare sunt utilizate pentru prevenirea și tratarea escarelor. Perna antiescare cu celule pneumatice este realizata din PVC interconectate, care preiau forma corpului, repartizeaza presiunea exercitata in zona feselor, asigura un grad ridicat de confort, reduce frecarea și forfecarea in aceasta zona.

Pernele sunt recomandate pacientilor fara probleme de stabilitate, pentru cei care au un risc ridicat de aparitie si dezvoltare a escarelor.

Perna antiescare are o husa detașabila, o pompa de mana pentru stabilirea presiunii in celulele pneumatice si un kit de reparatie. Husa are la partea inferioara o suprafața anti-alunecare, partea superioara nu permite trecerea lichidelor catre interior. Kit-ul de reparatie contine 2 petice si adezivul necesar, este destinat pentru reparatii de mici dimensiuni (intepaturi).