Pentru cei ce au probleme de mobilitate sau ortopedice, fie ca este vorba de o accidentare sau interventie ortopedica, folosirea camerei de baie poate fi o adevarata aventura. Din fericire, exista diverse accesorii pe care le putem folosi pentru a echipa corect o baie cu scopul de a spori confortul si sigurata celor cu probleme locomotorii sau ortopedice. Iata o lista cu unele din cele mai importante accesorii ce nu ar trebui sa lipseasca din amenajarea unei astfel de bai.

  • Suport de sprijin ce se monteaza pe vasul WC

Oricat de binevoitori am fi in a ajuta o persoana ce sufera de probleme ortopedice sau locomotorii, fiecare dintre noi va dori sa foloseasca baia pe cont propriu. Dorinta de intimitate este usor de inteles, iar cu ajutorul unui suport de sprijin, ce vine montat direct pe vasul WC, acest lucru se poate realiza cu usurinta. In acest fel, o persoana poate sa iti foloseasca puterea bratelor pentru a folosi toaleta, fara a mai fi nevoie sa fie ajutata. Suportul este facut sa reziste bine la greutatea corpului si nenumarate utilizari, cat si pentru a oferi un nivel adecvat de aderenta atunci cand este folosit. Asadar, riscul de alunecare si accidentare este inexistent in acest caz.

  • Suporti pentru accesul in cada de baie

Desi un dus este mai practic, multi dintre noi avem cada de baie acasa si ne face placere sa si folosim cada periodic, in special in sezonul rece. Dar, atunci cand exista probleme ortopedice sau de mobilitate, folosirea cazii devine nu doar dificila, cat si periculoasa. De exemplu, cand articulatiile sunt slabite, trecerea peste peretele exterior al cazii va fi mai mult decat solicitanta. Nu mai punem la socoteala riscul de alunecare si accidentare in lipsa unor suporti de sprijin adecvati. Asadar, prin montarea acestor suporti pe marginea cazii, ce prevad si o treapta de acces, este mult mai usor si sigur sa folosim cada indiferent de problemele pe care le avem. Din nou, confortul, siguranta, si intimitatea sunt sporite prin luarea masurilor adevate cu ajutorul accesoriilor create special pentru acest scop.

  • Maner de sprijin

In functie de dimensiunea si design-ul camerei de baie, se pot amplasa manere de sprijin in functie de nevoie. De exemplu, se poate pune un maner de sprijin de la toaleta pana la usa, in cazul in care distanta de parcurs este putin mai mare. Se poate, de asemenea, monta un maner de sprijin langa lavoar, permitand persoanei ce foloseste lavoarul sa obtina sprijinul dorit. Aceste manere de sprijin sunt facute sa fie montate pe perete, asadar vor trebui amplasate acolo unde nu exista corpuri de mobile suspendate. Este bine de stiut ca sunt si manere de sprijin ce nu necesita montaj, folosind un sistem de ventuze ce face prinderea si mutarea lor usoara. Dar, in cazul acestor manere, este recomandat sa se foloseasca pe suprafete acoperite cu faianta, si nu pe pereti ce prezinta doar un strat de zugraveala, pentru ca ventuzele nu vor adera la acest tip de suprafata.

  • Suport de sprijin rabatabil

Acest tip de suport de sprijin este foarte practic si sigur. El se fixeaza in locatia dorita, dar se poate rabata in functie de necesitatile celui care le foloseste. Poate fi solutia ideala in cazul unor bai de dimensiuni mici, deoarece prin rabatare ele acopera o suprafata mai mare. In acelasi timp, acest tip de suport poate fi folosit pentru prosoape, devenind un accesorie deosebit de folositor. Unde putem folosi un suport de sprijin rabatabil? Il putem instala in apropierea vasului WC, a dusului, sau a lavoarului.