Desi nu este placut sa te gandesti ca vei trece printr-o operatie, sunt situatii cand o astfel de interventie iti va imbunatatii viata si te va ajuta sa scapi de discomfort. Un specialist de incredere nu va recomanda o procedura invaziva, in special datorita faptului ca timpul de recuperare este lung si anevoios in cazul interventiilor ortopedice, decat ca o ultima solutie. Asadar, daca medicatia si tratamentele alternative nu mai fac mare lucru in cazul dumneavoastra, o inverventie chirugicala care va corecta problema existanta este, intradevar, cea mai buna solutie. Iata unele din cele mai importante aspect la care trebuie sa va ganditi atunci cand va pregatiti pentru o astfel de interventie.

  • Intrebati-va cat de necesara este procedura?

Orice interventie chirgicala vine cu riscuri, iar successful nu este intotdeauna garantat. Pe langa asta, o astfel de interventie este ireversibila, de aceea trebuie sa va ganditi foarte bine inainte de a opta pentru o solutie de acest gen. Desi idea de a trai fara durere si discomfort este deosebit de atractiva, trebuie sa puneti in balata toate aspectele acestei decizii. Uitati-va cu atentie atat la avantaje, cat si la dezavantaje, si documentati-va bine. Desigur, prin documentare facem referinta la cererea unei a doua pareri, prin consultarea altui specialist, daca simtiti nevoia, si nu prin consultarea surselor gasite pe Google. Aveti nevoie de parerea unei specialist cu experienta, nu de informatii provenite din surse ce nu pot fi verificate.

  • Fiti sigur ca ati inteles ce presupune procedura

Desi medicul specialist ar trebui sa va furnizeze toate detaliile legate de procedura prin care veti trece, nu ezitati sa puneti intrebari. Este deosebit de indicat sa intelegeti ce presupune procedura, cu fiecare din etapele ei, iar medicul ar trebui sa fie deschis sa va lumineze cu privire la fiercare aspect. Asadar, daca nu intelegeti ceva, nu va fie teama sa intrebati. Pana la urma este vorba de corpul si sanatatea dumneavoastra. Pe langa detaliile legate de procedura, ar trebui de asemenea sa intelegeti riscurile la care va supuneti si trebuie sa cunoasteti ce ar trebui sa faceti, dupa incheierea procedurii, pentru a va imbunatatii conditia. Interventiilor ortopedice sunt, aproape intotdeauna, urmate de perioade de recuperare in care se incearca revenirea la starea initiala de mobilitate a corpului. Trebuie sa cunoasteti si aceste aspecte pentru ca va trebui sa va tineti de programul de recuperare cu strictete daca doriti resultate optime.

  • Ce trebuie facut inainte de operatie

Daca v-ati hotarat ca interventia chirurgicala este cea mai buna solutie, va trebui sa incepeti sa va pregatiti pentru acest moment din timp. Ce inseamna acest lucru? In primul rand, medicul specialist va recomanda tipul de echipamente ortopedice pe care ar trebui sa il aveti la indemana, dupa operatie. Asigurati-va ce aceste echipement exista, astfel incat sa puteti beneficia de ele. Pe langa asta, va trebui sa treceti la o dieta formata din alimente sanatoase, sa renuntati la fumat, alcool, si alte obiceiuri care va pot afecta starea de sanatate. De asemenea, este indicat sa faceti si miscare, atat cat va permite corpul. Ideea principala este sa va creati o stare buna de sanatate, astfel incat corpul sa treaca mai bine prin interventie si sa se refaca intr-un timp cat mai scurt.