Escarele apar in cazul persoanelor cu mobilitate scazuta sau al celor imobilizate in scaun rulant ca urmare a degradarii tesutului din cauza presiunii exercitate asupra feselor si coccisului si a unei circulatii sanguine deficitare.

Local, escarele se pot trata cu ajutorul unor pansamente hidroactive, concepute pentru primele trei grade de afectare a tesutului.

In stadiul 4, care este cel mai avansat, muschii si oasele sunt afectate de escare, de aceea este necesara interventia chirurgicala, urmata de o ingrijire adecvata.

Pansamentele hidroactive faciliteaza procesul de vindecare in toate etapele, pana cand rana se inchide si presupun curatarea non-invaziva a plagii pentru ca tesutul sanatos sa nu fie afectat.

Pansamentele hidroactive absorb excesul de secretii, scad gradul de incarcare microbiana, limitand cantitatea de exsudat si asigura mentinerea unui mediu umed, care favorizeaza dezvoltarea noului tesut.

Echipamente Ortopedice comercializeaza pansamente de la furnizori de top pentru tratarea adecvata a tuturor tipurilor de escare.

Pansamentele cu membrana polimerica PolyMem contin: o membrana poliuretanica cu film continuu semipermeabil, care permite eliberarea vaporilor umezi si a oxigenului si stopeaza lichidele, un agent de curatare non-toxic, un agent de absorbtie si un hidratant.

Sunt utile pentru toate tipurile de escare, inclusiv pentru plagi acute, ulcere gambiene, arsuri de gradele I si II, plagi chirurgicale si ulcere venoase.

Pansamentele PolyWIC contin ioni de argint si sunt create pentru tratarea plagilor cu cavitati aflate in stadiile 3 si 4, a ulcerelor vasculare si diabetice.

Contin: o membrana poliuretanica hidrofila care se introduce in plaga deschisa pentru a absorbi exsudatul, pastrand un mediu umed la suprafata, un agent de curatare non-toxic, glicerol, cu rol de hidratare, un agent de absorbtie si argint.

Pansamentele PolyMem cu ioni de argint sunt dedicate tratarii tuturor tipurilor de escare, ulcere de staza venoasa, plagi acute, ulcere gambiene, plagi acute, ulcere diabetice, afectiuni dermatologice, plagi chirurgicale si arsuri de gradele 1 si 2.

Contin: o membrana poliuretanica hidrofila, care permite eliminarea vaporilor umezi si a oxigenului, un agent de curatare non-toxic, glicerol, un agent de absorbtie si argint, care genereaza ioni si protejeaza impotriva contaminarii microbiene.