Persoanele cu dizabilitati locomotorii necesita asistenta permanenta pentru a se putea deplasa si realiza activitati zilnice normale in lipsa unor echipamente speciale. Scuterele electrice faciliteaza deplasarea pe distante lungi in interiorul sau exteriorul locuintelor, conferind libertate de miscare si independenta acestor persoane, crescandu-le astfel calitatea vietii.

Pe piata exista scutere electrice de dimenisiuni reduse, medii si mari, avand diverse functionalitati in functie de aceste dimensiuni. Scuterele mici sunt recomandate pentru interiorul locuintelor, magazinelor, mall-urilor sau diverselor institutii pentru ca sunt usor manevrabile in spatii inguste, au o raza de viraj mica si o greutate redusa, putand fi transportate in masina. De regula, acestea au o autonomie de 12-14 km si o viteza maxima de 6 km/ora.

Scuterele medii si mari au o greutate mai mare, de aproximativ 80-90 kg si o autonomie crescuta, pana la 30-35 km, atingand viteze de pana la 15-16 km/ora. In plus, sunt dotate cu sisteme de iluminare si semnalizare, oglinzi retrovizoare pentru a putea circula pe drumuri publice si sunt dotate cu cosuri si spatii care permit transportul de obiecte.

Unele modele sunt pliabile, putand fi demontate cu usurinta in parti componente pentru a fi transportate si depozitate.

Echipamente Ortopedice comercializeaza o gama larga de scutere electrice de dimensiuni variate, atat pentru spatii interioare, cat si exterioare.

Unul dintre modelele de top este scuterul Frontier care are un sasiu fix si este ideal pentru persoanele cu dizabilitati sau cele in varsta. Este robust si confortabil si este perfect pentru distante medii sau lungi, atat in spatii interioare, cat si exterioare. Modelul se distinge printr-un design placut si o structura usoara, cu o raza de intoarcere optima. Este dotat cu set de lumini atat in partea din fata, cat si in cea din spate, putand fi utilizat chiar si pe timpul noptii sau in spatii slab luminate. Prezinta avantajul de a putea fi folosit atat pe suprafete netede, placate sau asfaltate, cat si in spatii care au denivelari usoare, caz in care se recomanda utilizarea limitatorului de viteza astfel incat sa mentina siguranta utilizatorului. In plus, este dotat cu un cos detasabil pentru depozitare, scaun pivotant cu spatar foldabil si manere de sustinere rabatabile, precum si cu un ghidon reglabil astfel incat sa asigure o pozitie confortabila utilizatorului.

Pentru folosirea unui astfel de scuter, este necesar ca utilizatorul sa aiba atat bune abilitati de manipulare a comenzilor, precum si capacitatea vizuala si auditiva in limite normale pentru a putea identifica pericolele si a conduce in conditii de siguranta.  

Acest model suporta o greutate de pana la 136 km, atinge o viteza maxima de 12 km/ora, poate urca o panta cu un unghi de pana la 10 grade, avand o autonomie de 24 km, precum si o raza de intoarcere de 140 cm.

Un alt model de top este Liteway 8 care contine un sasiu cu structura din aluminiu, are un design unic si performante remarcabile, conferind atat confort, cat si siguranta. Are o autonomie de pana la 38 km/ora si poate fi transportat intr-o masina de clasa medie. Are o structura robusta si poate fi utilizat atat pe drumuri netede, cat si pe suprafete denivelate sau nepavate. La fel ca si modelul Frontier, poate fi folosit pe drumurile publice si este dotat cu un sistem de lumini in partea din fata si cea din spate. In plus, contine suspensii pe rotile din spate, sistem de franare in caz de urgenta si are o garda la sol de 8 cm, putand trece peste borduri de pana la 5.5 cm. Scaunul este reglabil, si, atat spatarul, cat si manerele sunt rabatabile. Ghidonul este reglabil pentru a asigura confortul utilizatorului si detine si un cos de cumparaturi detasabil.

La fel ca si in cazul modelului anterior, utilizatorul trebuie sa stie si sa poata manipula comenzile vehiculului si sa aiba o buna capacitate vizuala si auditiva pentru a preintampina obstacolele si pericolele si a conduce in conditii de siguranta. Scuterul suporta tot o greutate de pana la 136 kg si atinge o viteza de maximum 12.4 km.

Echipamente Ortopedice comercializeaza o gama variata de dispozitive ortopedice dedicate persoanelor cu dizabilitati motorii temporare sau permanente cu scopul de a ajuta la imbunatatirea calitatii vietii acestora prin cresterea independentei si reintegrarea in viata sociala.