Durerile musculare creeaza senzatia de disconfort si sunt adesea insotite de limitari ale miscarilor normale, in timpul mersului, ridicarii sau al efectuarii diverselor activitati cotidiene.

Durerile cauzate de comprimarea nervului sciatic din cauza muschiului piriform dau nastere sindromului piriform. Muschiul piriform ajuta la stabilizarea articulatiei soldului, la miscari de extensie si rotatie externa. Are un rol esential in locomotie, mentinerea echilibrului, a greutatii corpului pe un singur picior si in orice alt tip de miscare a corpului.

Nervul sciatic strabate muschiul piriform si ajunge pana la partea inferioara a membrului pelvin, ramificandu-se in zona din spatele articulatiei genunchiului pentru a asigura inervatia musculaturii si a tegumentelor de la nivelul membrelor inferioare.

In cazul in care nervul sciatic se comprima, apar spasme la nivelul muschiului piriform, manifestate prin senzatia de amorteala in zona feselor si furnicaturi, durere de-a lungul nervului sciatic si in timpul anumitor miscari sau pozitii.

Solutii pentru combaterea sindromului piriform

Se recomanda evitarea miscarilor si a pozitiilor care creeaza senzatiile dureroase, odihna, efectuarea de exercitii care sa intinda nervul si sa reduca compresia lui, precum si masajul sau medicamentele antiinflamatoare.

Pe lista remediilor naturale eficiente pentru combaterea simptomelor, se regaseste curcuminul care are rol antiinflamator si ajuta la diminuarea durerii si a inflamatiei nervului.

Curcuminul ajuta la inhibarea crearii unor proteine inflamatorii si hormoni si la prevenirea activarii celulelor antiinflamatorii. In plus, ajuta la sporirea conditiei fizice in urma unui efort mai amplu.

Daca sindromul piriform avanseaza, nervul sciatic poate fi lezat din cauza inflamarii muschiului piriform. Curcuminul este eficient si pentru regenerarea nervului sciatic lezat.