Practicarea zilnica a alergatului intareste sistemul imunitar, ajuta la imbunatatirea circulatiei sangvine si la buna functionare a inimii si a sistemului muscular, dar si la mentinerea bunei dispozitii.

Studiile recente au aratat ca mersul alert, energic are aceleasi beneficii pentru sanatate ca si alergatul.

Mersul pe jos este accesibil oricui si are un impact mai mic asupra organismului, insa ajuta la cresterea imunitatii si la diminuarea riscului de aparitie a bolilor de inima, cancer, accident vascular cerebral si diabet, ducand la cresterea longevitatii.

Studiile au aratat ca 150 de minute de mers pe jos saptamanal ajuta la scaderea greutatii corpului cu 7% si diminueaza riscul de aparitie a diabetului zaharat.

Mersul pe jos ajuta la intarirea inimii conform studiilor realizate de specialisti. Barbatii persionari care merg pe jos minimum 3 km zilnic sunt de doua ori mai putin predispusi la mortalitate cauzata de probleme ale inimii. Specialistii recomanda minimum 30 de minute de mers pe jos de cel putin 3 ori pe saptamana.

Alte efecte benefice sunt imbunatatirea functiilor cognitive si incetinirea nivelului de pierdere a masei osoase la nivelul picioarelor si protejarea mobilitatii articulatiilor.

Totodata, mersul pe jos scade simptomele depresiei cu aproape 50%, creste libidoul, imbunatateste viata sexuala si previne aparitia cancerului mamar si a cancerului de colon.

Nici grasimea abdominala nu este scutita de efectele mersului pe jos. Plimbarile de 20-30 de minute pe zi diminueaza cu pana la 20% din cantitatea de grasime din corp.

In plus, imbunatatirea conditiei fizice la varste mai avansate datorita mersului pe jos elimina aparitia dizabilitatilor de ordin fizic.

Mersul pe jos timp de 60 de minute pe saptamana si exercitiile de stretching de cateva ori pe saptamana ajuta la inlaturarea durerilor musculare cauzate de statul pe scaun.

Nu ezitati sa mergeti pe jos ori de cate ori puteti. Veti aduce o multime de beneficii sanatatii, iar daca veti combina mersul pe jos cu alte tipuri de activitati fizice, veti constata o imbunatatire considerabila a starii fizice si psihice.