- today
- label Tratamente si dispozitive ortopedice
- favorite 1 like-uri
- remove_red_eye 1106 vizualizari
Durerile de genunchi pot avea multiple cauze si sunt intalnite cu o mare frecventa in randul populatiei. In unele cazuri, durerile de genunchi se pot vindeca de la sine dupa o anumita perioada, insa in cele mai multe cazuri, se recomanda adoptarea unor masuri adecvate pentru diminuarea sau stoparea durerilor.
Odihna timp de cateva zile, fara a include o activitate fizica intensa este esentiala pentru a scapa de durere.
Gheata ajuta la diminuarea durerii si a inflamatiei, de aceea, se recomanda aplicarea de comprese cu gheata timp de 20-30 de minute la fiecare 3-4 ore pana cand durerea dispare. De ajutor sunt si curelele speciale sau bandajele elastice care confera suport articulatiei afectate.
In perioada de repaus, se recomanda ridicarea genunchiului pe o perna in pozitia culcat pentru diminuarea inflamatiei.
Medicamentele analgezice si antiinflamatoare pot fi administrate ocazional si doar la recomandarea medicului pentru a evita efectele secundare.
Prevenirea durerilor este una dintre cele mai eficiente masuri pentru a evita situatiile neplacute si incidentele. Daca resimtiti durere in timpul exercitiilor fizice, faceti o pauza, iar atunci cand va antrenati, aveti grija sa cresteti treptat intensitatea exercitiilor. Intotdeauna, incepeti exercitiile prin intinderea si relaxarea picioarelor si efectuati intinderi regulate pentru a mentine in forma muschii coapselor. Alegeti intotdeauna incaltari adecvate si, daca este cazul, utilizati genunchiere pentru a preveni bursita.
Medicina naturopata si tratamentele naturale ajuta la vindecare prin procese adecvate de nutritie si detoxifiere, miscare si remedii din plante.
O dieta abundenta in alimente proaspete si organice, care contine fructe, legume si grasimi sanatoase, este esentiala pentru sanatatea intregului organism si, implicit, pentru sanatatea articulatiilor.
Detoxifierea periodica, diminuarea cantitatii de cofeina si eliminarea alimentelor care contin substante toxice, arome artificiale, coloranti si conservanti, grasimi trans, sirop de porumb cu fructoza si zaharuri procesate ajuta la inlaturarea durerilor articulare. Consumul de legume cu frunze verzi si alimente bogate in fibre ajuta la echilibrarea florei intestinale si la diminuarea bacteriilor nocive. Pe lista alimentelor care ajuta la detoxifiere se afla si usturoiul, legumele crucifere, spirulina, chlorella si coriandrul.
Stretching-ul si alte exercitii fizice pot fi de ajutor in diminuarea durerilor. Miscarea ajuta la mentinerea densitatii osoase si la intarirea muschilor, dar si la functionarea corecta a sistemului limfatic.
Toate aceste elemente ajuta la detoxifierea corpului si inlaturarea durerilor articulare. Un rol esential in mentinerea sanatatii organismului il are starea intestinului. Daca este deteriorat din cauza medicamentelor sau a alimentatiei deficitare, permite particulelor straine sa intre in sange si duce la aparitia alergiilor si a afectiunilor autoimune. Pe de alta parte, consumul de acizi grasi omega 3 este vital pentru sanatate. Acestia se regasesc in uleiurile de in, susan si floarea soarelui.