Escarele sunt rani care apar la nivelul pielii, adancindu-se si macinand carnea pana la os si sunt intalnite in cazul persoanelor imobilizate la pat.

Saltelele antiescare sunt sisteme create pentru a preveni si facilita tratarea escarelor care apar in cazul persoanelor imobilizate partial sau total. Imobilizarea duce la comprimarea tesuturilor moi intre zonele osoase si scaunul cu rotile sau pat.

Saltelele produse de compania Herdegen sunt recunoscute pentru calitatea deosebita si durata de viata crescuta. Pentru escarele aflate in primele etape de evolutie, respectiv gradele I si II, se recomanda modelul de saltea Herdegen de tip fagure, care este un tip de saltea activa, cu pompa de presiune alternanta, care asigura o protectie individuala in prevenirea sau tratarea escarelor.

In prima etapa, apare eritemul sub forma unor inrosiri locale ca urmare a unei presiuni indelungate, iar in a doua etapa, zona este inrosita si fierbinte, prezentand umflaturi, iar pielea poate fi crapata.

Saltea Herdegen tip fagure

Salteaua de tip fagure este formata din 130 de camere pneumatice cuplate in doua sectiuni si dispuse in mod uniform pe intreaga suprafata. Cu ajutorul pompei de presiune, se pot umfla si dezumfla alternativ cele doua sectiuni intr-un ciclu de aproximativ 12 minute pentru a modifica pozitia corpului si a preveni aparitia escarelor.

Acest tip de saltea se poate utiliza pe un pat normal sau pe un pat medical electric si se poate fixa pe acesta cu ajutorul unor parti care nu se umfla si care sunt amplasate la capete.

Compresorul dispune de un buton pentru reglarea presiunii in functie de greutatea utilizatorului pentru a asigura un nivel crescut de confort. Salteaua are o lungime de 198 cm, o latime de 90 cm, o inaltime de 6.5 cm si o greutate de 2 kg. Suporta o greutate de pana la 110 kilograme si este prevazuta cu un kit de reparatie.

Saltea Herdegen Protector II

Modelul de saltea Protector II este creat pentru persoanele cu un risc mediu si mare de dezvoltare a escarelor, are 17 celule de forma cilindrica independente si legate prin furtunuri cu ajutorul carora compresorul poate umfla si dezumfla celulele pneumatice. Este confectionata dintr-o baza din PVC pentru a asigura stabilitate si a impiedica alunecarea de pe pat si contine o husa superioara, impermeabila la lichide si care, in acelasi timp, permite pielii sa respire.

Presiunea compresorului se poate ajusta marind sau micsorand duritatea saltelei, astfel incat sa fie cat mai confortabila pentru utilizator. Celulele cilindrice se pot umfla si dezumfla intr-un ciclu de 10-12 minute. Salteaua este prevazuta cu un kit de reparatie pentru situatiile in care este intepata accidental.

Salteaua are o greutate de 4.7 kilograme, contine 17 cilindri pneumatici, are lungimea de 190 cm, latimea de 85 cm si inaltimea de 11 cm si suporta o greutate de pana la 140 de kilograme.

Presiunea compresorului este ajustabila intre 40 si 100 mmHG, ciclul de umflare si dezumflare durand intre 10 si 12 minute, iar debitul este de 4.5 litri/minut.

Se recomanda ca saltelele antiescare sa fie acoperite cu ceasafuri din bumbac, simple, fara cute pentru a absorbi transpiratia si a inlatura orice sursa de umiditate care favorizeaza aparitia escarelor.

Inainte de a achizitiona o saltea antiescare, consultati medicul sau solicitati recomandarile specialistilor EchipamenteOrtopedice.ro.