Ortezele au rolul de a sustine si de a proteja sistemul locomotor in cazul leziunilor si al afectiunilor sistemului locomotor, facilitand vindecarea.

Ortezele pot stabiliza si imobiliza membrele afectate, permit cresterea mobilitatii si previn pozitiile defectuoase si purtarea incorecta a greutatii. In cazul afectarii permanente, pot ajuta inclusiv la prevenirea sau diminuarea durerii.

Cu ajutorul ortezelor, o regiune corporala afectata poate fi imobilizata integral sau mobilizata intr-un proces controlat. Utilizarea ortezei poate ajuta la corectarea posturii si miscarii.

In general, ortezele sunt create din materiale speciale pentru a fi eficiente si a asigura terapia prescrisa de medic.

Dispozitivele de sustinere sunt create pentru a stabiliza articulatia pe care sunt aplicate si pentru a stimula receptorii musculari. Materialele textile asigura o compresie controlata a regiunilor afectate, iar pernitele din insertii elastice integrate in orteze asigura masajul zonei si diminueaza edemele si hematoamele. Acestea sunt create din materiale textile mai flexibile comparativ cu ortezele.

Echipamente Ortopedice comercializeaza o gama vasta de orteze de inalta calitate pentru articulatii. Gama de orteze pentru genunchi contine orteze elastice create din materiale de calitate, care asigura o presiune proportionala asupra incheieturii genunchiului. Microfibra permite trecerea vaporilor de apa si permite pielii sa respire. Aceste tipuri de dispozitive sunt recomandate pentru entorse usoare sau pentru prevenirea accidentelor in timpul practicarii sporturilor.

Un alt tip de produs este orteza elastica pentru genunchi cu un inel de stabilizare in dreptul rotulei, care asigura un nivel de compresie variabil. Datorita materialului folosit, pielea respira normal, iar compresia scazuta asupra rotulei asigura stabilitatea genunchiului si miscarea normala a acestuia, avand forma anatomica.

Ortezele pentru genunchi cu atele din aluminiu sunt recomandate pentru imobilizarea articulatiei genunchiului in urma fracturilor, entorselor sau interventiilor chirurgicale. Contin trei parti detasabile, usor de pozitionat pentru a se adapta caracteristicilor utilizatorului, astfel incat sa asigure o imobilizare adecvata si comoda. Contin in interior un burete spongios care creste gradul de confort si absoarbe transpiratia. Sunt prevazute cu atele detasabile din aluminiu in partea posterioara si in partile laterale.

Ortezele pentru cot sunt create din benzi elastice care contin spuma laminata care permite ventilatia si absorbtia umiditatii, permitand pielii sa respire. Contin patru parti ranforsate si chingi elastice care asigura sustinerea incheieturii cotului si gleznei. Cotul sau glezna raman libere pentru a nu exercita presiune. Sunt ideale pentru entorsele usoare, recuperarea in urma unor leziuni sau in urma interventiilor chirurgicale.