- today
- label Simptome si diagnosticare
- favorite 0 like-uri
- remove_red_eye 1191 vizualizari
Bolile care implica extragerea calciului din tesutul osos creeaza dezechilbre la nivelulsistemului osos, ducand in timp la instalarea afectiunilor osoase. Hipertiroidia consta in functionarea excesiva a glandei tiroide care secreta mai multi hormoni decat este necesar, accentuand metabolismul calciului si fosforului. Hipertiroidia duce la extragerea calciului din oase si eliminarea lui prin urina, precum si la cresterea activitatii neuromusculare, ceea ce implica un consum al rezervelor de calciu. In plus, persoanele care se confrunta cu hipertiroidie elimina de doua ori mai mult calciu prin transpiratie decat persoanele sanatoase.
Spasmofilia reprezinta un sindrom generat de anxietate, dezechilibre minerale si hiperexcitabilitate nervoasa. Afectiunea se manifesta prin tulburari musculare, respiratorii si cardiace cauzate de diminuarea calciului sau magneziului din sange. Organismul extrage calciul din tesuturile osoase atunci cand nivelul de calciu din sange scade.
Celiachia sau intoleranta la gluten este generata de o stare inflamatorie a intestinului care nu permite asimilarea nutrientilor si este foarte greu de identificat. Afectiunea pune in pericol sistemul osos pentru ca nu permite asimilarea mineralelor necesare pentru oase. In plus, boala conduce la aparitia anemiei, oboselii si osteoporozei.
Insuficienta renala cronica conduce la afectarea sistemului osos. In 24 de ore, rinichii filtreaza 18 grame de calciu, din care 200 mg raman in organism pentru a fi utilizate. Daca rinichii nu functioneaza corespunzator, cantitatea necesara nu mai este pastrata, ci este eliminata prin urina.
Bolile cronice favorizeaza crearea unui mediu toxic in organism din cauza manifestarilor si a medicamentelor. Aciditatea crescuta este contracarata de organism cu minerale bazice pe care acesta le extrage din tesutul osos, conducand in timp la degradarea oaselor.