Durerea de spate cronica nu este doar greu de suportat, ci si afecteaza in mod serios calitatea vietii prin diminuarea semnificativa a mobilitatii unei persoane. Nu doar ca devine foarte incomoda cand incerci sa te ridici din pat, cand vrei sa mergi sau sa te apleci, doar poate si face ca activitati simple de zi cu zi sa devina imposibil de facut. Fie ca vorbim de un accident la coloana vertebrala, de tasarea vertebrelor, sau alte cauza, durerea de spate este, in cele mai multe cazuri, foarte dificil de gestionat. In situatii severe, durerea cauzata poate imobiliza o persoana la pat si poate deveni o adevarata pacoste. Desi durerea se poate ameliora cu anumite medicamente, in cazul in care ajunge sa te impiedice sa duci o viata normala este poate timpul sa iei in considerare o inteventie chirurgicala ce poate corecta problema.

Interventia de fuziune spinala este una din cele mai noi tipuri de operatii care se efectueaza pe coloana vertebrala, cu scopul de a reduce durerea cauzata de afectiunile acesteia. In timpul acestei interventii, doua sau mai multe vertebre sunt unite, astfel incat miscarea dintre ele sa fie eliminata. Numarul de vertebre care vor fuziona depinde de numarul de vertebre afectate, asa ca acest aspect se va determina dupa un set de analize corespunzator. Practice, aceste vertebre afectate vor forma o structura unitara dupa interventie, miscandu-se uniform si intotdeauna in acelasi mod, fara a mai putea product durere sau discomfort.

Cand se recomanda operatia de fuziune spinala? Aceasta interventie este de obicei recomandata ca ultima solutie, cand nimic altceva nu reuseste sa diminueze eficient durerile de spate. Deci, cand tratamentul medicamentor, fizioterapia, sau alte tipuri de tratamente, cum ar fi injectiile cu steroizi, nu reusesc sa faca durerile de spate sa dispara, atunci o interventia chirurgicala ar remana una din singurele optiuni care are puteam imbunatati situatia. De asemenea, aceasta solutie va fi recomandata numai in cazul in care medicul stie cu exactitate care este cauza durerilor de spate ale pacientului. De regula, o interventie de fuziune spinala poate ajuta in cazul unei boli degenerative a discului intervertebral, cand doua discuri pot ajunge sa se atinga reciproc, a unei fracturi de coloana vertebrala, scolioza, stenoza spinala, spondilolisteza, sau tumori ori infectii ale coloanei vertebrale.

Din nou, aceasta interventie se va recomanda doar dupa un set adecvat de analize si cand se stie cu exactitate ce cauzeaza durerea de spate. Asadar, raze X ale coloanei pot fi necesare, daca nu au fost facute recent, si un set de analize de sange. De asemenea, trebuie intelese si riscurile care vin cu aceasta interventie, considering ca fie care operatie, de orice fel, presupune un set de riscuri. In timpul interventiei, vertebrele sunt prinse intre ele cu surube sau tije chirurgicale, sau cu o bucata de os, numit grefa, prelevat din corpul pacientului. De obicei, grefa de os se preleveaza din osul soldului sau pelvisului. Dar, se poate folosi grefa de os si de la un donator, in functie de caz. Sunt si situatii in care chirurgul foloseste o subtanta numita proteina morfogenetica, in locul grefei, ce stimuleaza cresterea de tesut osos nou.

Perioada de recuperare dupa o astfel de interventie dureaza de la cateva zile la cateva saptamani, in functie de cat de repede se poate reface organismul pacientului. Daca nu intervin complicatii, pacientul poate parasi spitalul cel mai curand in 4 zile de la interventie. Dar, perioada de spitalizare poate fi prelungita pana la o saptamana. In tot acest timp pacientul va primi fluide intravenos, antibiotice, si chiar si medicatie contra durerii, daca acest lucru este necesar. De asemenea, se va monitoriza inima pacientului si starea generala de sanatate si evolutie a organismului. Acest lucru este esential in special in cazul in care grefa de os vine de la un donator, pentru a elimina cazurile de incompatibilitate.