Auzim frecvent indemnul de a face miscare, pentru a fi nu doar in forma dar si sanatosi. Este, intradevar, mai mult decat indicat sa facem exercitii fizice cu regularitate, zilnic chiar. Nu conteaza ce tip de miscare iti place, atata timp cat o practici si te mentine activ intr-o oarecare masura. Efortul fizic ne ajuta sa tinem kilogramele in plus la distanta, regleaza functionalitatea organismului nostru, si ne imbunatateste tonusul mental, prin diminuarea nivelului de stres la care suntem supusi. Asadar, multi dintre noi se apuca de sport sau de practicarea unor exercitii cu gandul de a-si imbunatatii stilul de viata, sanatatea, si modul in care arata. Dar, te-ai gandit vreodata ca, fara sa realizezi, e posibil sa faci niste greseli care iti pot afecta articulatiile? Mai jos vei gasi cele mai frecvente greseli facute de oameni, in timpul exercitiilor fizice, ce pot dauna sanatatii articulatiilor.

  • Sesiuni de exercitii lungi si istovitoare chiar de la inceput

La inceput, determinarea e mare si dorim sa dam tot ce putem pentru a ne asigura ca suntem pe drumul cel bun spre un corp mai sanatos si mai aratos. Suntem ambitiosi si avem impresia ca cu cat dam mai mult, din punct de vedere fizic, cu atat vom avansa mai repede. Din pacate, acest mod de abordare este gresit. Atat musculatura cat si articulatiile noastre nu sunt pregatite pentru o schimbare atat de brusca. Pe langa faptul ca ne vom simti istoviti si, din aceasta cauza, ne va fi mai greu sa incepem o noua sesiune de exercitii, riscam sa ne accidentam si articulatiile. Asadar, este recomandat sa incepem cu sesiuni de exercitii moderate, oferind corpului nostru timp sa se adapteze. Intensitatea si durata exercitiilor fizice se va creste gradual, pe masura ce ne simtim tot mai comfortabil cu nivelul de efort fizic.

  • Inceperea exercitiilor fara incalzire

Toti sportivii de performanta trec printr-o sesiune de incalzire fizica inainte de a incepe antrenamentul propriu zis. Asadar, noi de ce sarim peste aceasta parte? Fie ca alegi sa iti faci exercitiile acasa, la sala, sa faci jogging, inot, sau alt tip de miscare, este necesar sa iti incalzesti corpul mai intai. Prin efectuarea de miscari usoare, corpul nostru genereaza caldura, crescand circulatia in zona muschilor si a articulatiilor, astfel incat vor fi pregatite de efort fizic. Nu iti incepe sesiunea de exercitii fizice fara a face incalzirea mai intai, pentru ca articulatiile si muschii tai vor fi mai susceptibili la accidentari.

  • Lipsa unui echipament corespunzator

Multi oameni nu realizeaza cat este de important sa porti imbracaminte si incaltaminte adecvata in timpul exercitiilor fizice. Daca la imbracaminte e mai usor, alegand ce este mai comfortabil din dulap, cand vine vorba de incaltaminte ar trebui sa fim mult mai atenti. Daca te-ai hotarat sa adopti un stil de viata sanatos si plin de miscare, trebuie sa fi pregatit sa investesti intr-o pereche buna de pantofi adecvati. In functie de tipul de activitate pe care il urmaresti, poti gasi incaltamintea care va raspunde cerintelor tale in magazine de specialitate. Nu te incalta cu orice pentru ca iti poti distruge usor articulatiile in acest mod.

  • Sa faci aceleasi exercitii fizice zi dupa zi

O data ce rutina de exercitii este creata, majoritatea cred ca este bine sa te tii de aceasta rutina. In realitate, sa faci numai aceleasi exericitii zi dupa zi, pe o perioada lunga, va duce la o uzura mai insemnata numai in cazul grupelor de muschi si articulatii utilizate pentru acele exercitii. Asa ca o alternare a exercitiilor este mai mult decat binevenita.